Predstavnici FLAG-a Brač, voditelj Vanja Purić i stručna suradnica Josipa Rajević sudjelovali su u ponedjeljak 27.11.2023. godine na svečanom sastanku s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, državnim tajnikom Mladenom Pavićem i ravnateljem Uprave za ribarstvo Antom Mišurom.

Sastanku je prisustvovalo ukupno 23 Lokalne inicijative u ribarstvu kojima su uručena Rješenja o odobrenju Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu u ukupnom iznosu od 46,2 milijuna eura za provedbu strategija.

FLAG Brač za svoje područje osigurao je 2.265.170,21 EUR / 17.066.924,93 HRK za upravljanje strategijom te provedbu mjera kroz FLAG Natječaje.

Odobrenom strategijom nastavljamo razvoj otoka Brača, održivog ribarstva, infrastrukture povezane s maritimnom baštinom, edukacijom očuvanja mora i dr.
Ovaj uspjeh postignut je zajedničkim naporima i podrškom lokalne zajednice. Hvala svima koji su doprinijeli ostvarenju ove važne inicijative te se radujemo novim projektima.
https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/dodijeljeno-vise-od-46-milijuna-eura-za-provedbu-lokalnih-razvojnih-strategija-u-ribarstvu/6604?fbclid=IwAR11pxQA9gFugkYO7RpOJC29VJegGsaselIPQMO0hLCqEpHipXmjyoW2tcU