Kroz svoju strategiju, putem EU fondova FLAG Brač je, pristizanjem Odluka Uprave ribarstva o dodjeli sredstva, uspješno finalizirao provedbu Natječaja za svoju Mjeru 1.1.

Riječ je o izrazito važnoj mjeri jer se ulaže u javni, ali i gospodarski sektor, to jest proizvodnju, preradu i stavljanje na tržište ribarskih proizvoda.

FLAG Brač raspisao je Mjeru 1.1. “Stvaranje i promicanje dodatnih vrijednosti ribarskih i marikulturnih proizvoda i novih kanala njihovog plasmana” u listopadu prošle godine a odobrena su sredstva za oba prijavljena projekta. Riječ je o nabavi i opremanju montažne ribarnice u Postirima te nabavi dvije rashladne komore i poboljšanju konkurentnosti prijavitelja “Srdela d.o.o.”

 

 

Montažna ribarnica u Postirima

Uskoro kreće objava novog Natječaja za Mjeru 1.1. “Stvaranje i promicanje dodatnih vrijednosti ribarskih i marikulturnih proizvoda i novih kanala njihovog plasmana” , kroz koju se mogu sufinancirati aktivnosti poput ; izgradnje i opremanja ribarnice, rekonstrukcije postojeće ribarnice, izgradnje i opremanja objekata za preradu i skladištenje proizvoda ribarstva i marikulture, nabave i opremanja mobilnih i montažnih objekata za prodaju proizvoda ribarstva i marikulture, promidžbene aktivnosti proizvoda ribarstva i sl. Za detaljnije informacije FLAG “Brač” stoji Vam na raspolaganju.

U nastavku Vam donosimo Anketni upitnik za dionike s otoka Brača u svrhu iskazivanja interesa vezanih uz navedenu  Mjeru 1.1. iz LRSR-a FLAG-a Brač.

ANKETNI UPITNIK //POZIV ZA ISKAZ INTERESA – Ribarski Fast Food & Ribarnice & Pokretne ribarnice / Ribarski pogoni (prerada, pakiranje, skladištenje, marketing ribarskih proizvoda) //