FOR F-LAG predstavlja “Primjer dobre prakse”:  HOOK & COOK – “preko udice do vašeg tanjura”

Ove godine na Festivalu Održivog razvoja FOR F•LAG BRAČ 2019 čast nam je ugostiti kolektiv Hook & Cook koji nam dolazi iz Istre.

Hook and cook koncept predstavlja savršeni spoj ribolova, gastronomske kreativnosti i odlične glazbe pretvoren u jednodnevni festival hrane odnosno u street food festival koji mijenja koncept klasične ribarske fešte.

 

Iza cijele priče stoje Siniša Pavlović i Marko Domgjoni, dugogodišnji prijatelji i ambiciozni mladi ljudi koji su odlučili udružiti snage kako bi napravili “nešto novo i nesvakidašnje”, radeći pritom ono što vole. Siniša, koji dolazi iz ribarske obitelji, kapetan je plivarice Levan i vlasnik Tunane, broda za sportski ribolov na veliku ribu, te se brine o ulovu koji se poslije priprema na festivalima. Marko je diplomirani geolog i ljubitelj dizajna i glazbe koji sve zaokružuje u smislenu cjelinu.

Članovi tog malog kolektiva uzimaju ono što im more daje i od toga stvaraju gastronomske čarolije kako bi gladnoj publici pružili ono što najviše i vrijedi – kvalitetan domaći proizvod, odličan okus i jedinstveno iskustvo, upakirane u zanimljivu priču.

 

Cilj Hook & Cook-a jest sačuvati i održati prirodne resurse koji uvelike utječu na naš svakodnevni život i naše prehrambene navike. Poanta svega jest njegovati održivi pristup kvalitete, svježine, jednostavnosti i etike prilikom pripreme hrane kako bismo izvukli sve stare tradicionalne i nove originalne okuse i mirise u našim jelima. Na taj način uživamo povjerenje šire zajednice i kvalitetom možemo konkurirati jeftinim i brzim proizvođačima i ponuđačima hrane.

 

VIDEO:

https://web.facebook.com/hookandcookfestival/videos/1704769026495432/?t=3

 

U nastavku možete vidjeti jela koja će nam ovaj inovativan kolektiv iz Istre spremati na festivalu i koja posjetiteljima nudimo besplatno 🙂