Korisniku Turistička zajednica općine Milna, Odlukom o dodjeli sredstava odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 541.712,50 HRK/71.897,60 EUR od strane Ministarstva poljoprivrede, Uprava ribarstva za projekt „Tematska staza“.

Ulaganje se odnosilo na označavanje poučne tematske staze pomoću putokaznih pločica. Tematska staza prolazi mjestom Milna, ista povezuje lokacije (kulturna dobra) u nezaobilazan kulturno-turistički proizvod, s temeljnim ciljem edukacije i promocije pomorske baštine mjesta. Projekt se temelji na konceptu Storytelling, na taj način će posjetitelj/turist u uredu Turističke zajednice dobiti informativnu kartu s naznačenim lokalitetima i QR kodovima za svaku od njih. Skeniranjem pojedinog koda korisniku će biti ispričana „priča“ o: francuskoj utvrdi „Baterija“, pomorskoj bitci između Rusa i Francuza, brodolomu u uvali Lučice i ostacima parnog broda iz 19. stoljeća, uvali Osibova i zavjetnim slikama pomoraca koji su se spasili od nevremena i sl.

Također u sklopu projekta izrađen je brončani kip ribara koji je postavljen na hridi uz more, kao svojevrsni spomenik načinu života i neraskidivoj vezi ribarstava sa povijesti Milne i otoka Brača te je izrađena i postavljena replika kamenog postolja s feralom koji je prije bio u funkciji do dolaska struje na Brač.

Projekt je odobren u okviru FLAG „Brač“ Natječaja za provedbu Mjere 2.1. „Očuvanje, valorizacija i promicanje materijalne i nematerijalne lokalne baštine temeljene na ribarstvu, maloj brodogradnji, marikulturi i životu uz more i na moru“ te sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.