Naziv nositelja projekta: Gastro ribarnica „Hajduk“, trgovački i uslužni obrt vl. Jerko Restović

Naziv projekta: GASTRO RIBARNICA HAJDUK –  rekonstrukcija i opremanje građevine s ciljem povećanja profitabilnosti i konkurentnosti obrta

Ukupna vrijednost projekta: 299.523,31 kn

Dodijeljeni iznos potpore: 149.761,66 kn

Intenzitet potpore: 50%

Dodijeljeni broj bodova: 66/80

Opis projekta: Provedbom projekta rekonstruirati će se i opremiti postojeću građevinu u gastro ribarnicu. Gastro ribarnica će u svojoj ponudi imati cjelogodišnju ponudu raznolike ribe i ribljih proizvoda, te će nuditi uslugu prženja ribe i lignji. Provedbom projekta, zaposliti će se 1 osoba na puno radno vrijeme.


Naziv nositelja projekta: OCTOPUS No. 1 j.d.o.o., za ugostiteljstvo i usluge

Naziv projekta: OCTOPUS NO1 – objekt brze prehrane proizvoda ribarstva i marikulture

Ukupna vrijednost projekta: 101.158,06 kn

Dodijeljeni iznos potpore: 47.521,72 kn

Intenzitet potpore: 50%

Dodijeljeni broj bodova: 61/80

Opis projekta: Projektna ideja obuhvaća nabavu i opremanje montažnog objekta brze prehrane proizvoda ribarstva i marikulture. Cilj ovog projekta je oživiti ribarsku baštinu otoka Brača te je predstaviti na moderan način odnosno primjeren današnjem bržem načinu života. Ovaj objekt brze prehrane u ponudi će imati autohtona i tradicijska ribarska jela ponuđena kao brze zalogaje prilagođene današnjem načinu života. Realizacijom ovog projekta otvaraju se dva nova radna mjesta.  


Naziv nositelja projekta: BATUDA, obrt za ribarstvo i usluge, vl. Ivica Jakšić

Naziv projekta: Batuda drive – nabava specijaliziranog vozila za distribuciju ribe

Ukupna vrijednost projekta: 205.896,68 kn

Dodijeljeni iznos potpore: 102.948,34 kn

Intenzitet potpore: 50%

Dodijeljeni broj bodova: 55/80

Opis projekta: Batuda drive je projekt nabave specijaliziranog vozila za prijevoz ribe u svrhu jačanja distribucije proizvoda ribarstva i marikulture, s ciljem bogatije ponude svježe ribe na našim ribarnicama i povećanje profitabilnosti i konkurentnosti sektora ribarstva i marikulture u lokalnoj zajednici.  


Ukupna vrijednost odabranih projekata na 2. FLAG Natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 1.1. Stvaranje i promicanje dodatnih vrijednosti ribarskih i marikulturnih proizvoda i novih kanala njihovog plasmana iz LRSR 2014. – 2020. FLAG-a „Brač“ iznosi 300.231,72 kn.

Konačna rang lista_09.07.2021